united states

Sonos lanserer smarthøyttaler med støtte for flere taletjenester

Sonos One lanseres med Amazon Alexa 24. oktober; Google Assistant følger i 2018.

I tillegg muliggjør gratis programvareoppdateringer Alexa stemmestyring for nåværende Sonos-eiere umiddelbart; AirPlay 2 kommer i 2018

NEW YORK, 4. oktober 2017 – Fra scenen sammen med bransjepartnere viste Sonos i dag frem Sonos One, en helt ny stemmestyrt smarthøyttaler med støtte for flere ulike taletjenester og avspilling av musikk, podkaster, lydbøker og annet innhold fra over 80 strømmetjenester. Med overraskende fyldig lyd og gjennomtenkt design som glir diskré inn i bakgrunnen, har Sonos One en pris på 1999 kr og vil være tilgjengelig globalt fra 24. oktober. Forhåndsbestillinger starter i dag på www.sonos.com.

Ved lansering kan musikkfans i USA, Storbritannia og Tyskland be Amazon Alexa styre Sonos One så snart den er ute av esken, med full talestøtte for Amazon Music, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM og TuneIn. Alexa talestyring for Spotify på Sonos One kommer før jul. Talekommandoer som å sette på pause, hoppe over spor, skru volum opp og ned, samt spørre hva som spilles av, vil være tilgjengelig for alle andre musikktjenester Sonos støtter. Med Sonos One kan brukere styre hele hjemmelydanlegget fra Sonos ved hjelp av egen stemme.

Sonos One byr også på alle de andre flotte tingene som folk elsker ved Alexa – høre værmeldinger, stille inn tidsvarsler, lytte til nyheter og trafikkrapporter, og til og med få de siste sportsresultatene. Det langsiktige strategiske samarbeid mellom Sonos og Amazon betyr at Sonos One med Amazon Alexa bare vil bli smartere over tid, med oppdateringer via nettskyen.

I 2018 kommer Google Assistant til Sonos One, noe som gjør den til den første og eneste smarthøyttaleren som støtter flere store taletjenester. Med Google Assistant og Sonos vil kundene ikke bare ha god lyd og en vakker høyttaler, men også en personlig assistent som er tilgjengelig døgnet rundt. Med denne kan du lytte til musikk, stille spørsmål, få de siste nyhetene, dimme lysene eller sjekke hva som er neste oppføring på dagens agenda.

–Vi lever i en gullalder når det kommer til strømming av underholdning, sier Patrick Spence, CEO i Sonos. –Men altfor mye av dette flotte innholdet blir presset gjennom smarthøyttalere som ikke er designet med lydkvalitet i tankene, fortsetter han. –Med vår åpne tilgang til partnerskap, agnostiske tilnærming til taletjenester, styrken til våre mange innovative partnere og en lydplattform designet for hele hjemmet, skaper vi bedre lytteopplevelser for folk.

Detaljer om Sonos One

Sonos One er en del av Sonos Home Sound System. Den fungerer sømløst med andre Sonos-høyttalere og gir deg tilgang til over 80 musikktjenester.Du kan bruke Sonos One som en frittstående høyttaler, trådløst i par for stereolyd eller bruke den med PLAYBASE eller PLAYBAR for å skape hjemmekinoopplevelser med surroundlyd.

 • Konstruert fra bunnen for å levere overraskende fyldig lyd for en høyttaler av denne størrelsen.
 • Med to klasse D digitale forsterkere, en diskant og en mid-woofer.
 • Seks mikrofoner og en adaptiv støyreduksjonsalgoritme sørger for fokus på rett person, slik at taletjenesten forstår alt klart og tydelig.
 • Taleopptaksteknologi med ekkokansellering gjør at høyttaleren fortsatt kan høre deg over musikken. På intelligent vis senker volumet seg når du snakker til høyttaleren, slik at du slipper å rope overmusikken.
 • Lampen på høyttaleren lyser hvis mikrofonene er aktive.Lyset er koblet til samme krets som driver mikrofongruppen, så hvis lyset er av, betyr det at mikrofonen er slått av.
 • Brukerne kan bruke Trueplay for enkelt å justere Sonos One til å låte bra uansett hvor den er plassert i hjemmet.
 • Sonos One er tilgjengelig i helt hvit eller helt svart matt utførelse.

Kunder utenfor USA, Storbritannia og Tyskland vil kunne glede seg over alt man kan forvente av en Sonos-høyttaler –god lyd, lytting i flere rom og tilgang til mange forskjellige musikktjenester –forberedt for stemmestyring i fremtiden når Sonos og en taletjeneste lanseres sammen i nye regioner.Nåværende Sonos-eiere får også talefunksjonalitet.

Millioner av eksisterende Sonos-eiere i USA, Storbritannia og Tyskland vil også kunne styre Sonos-anleggene sine ved hjelp av Amazon Alexa, takket være en gratis programvareoppdatering som selskapet har gjort tilgjengelig i dag. Alt som trengs, er en Alexa-aktivert enhet, som en Amazon Echo eller Echo Dot. Spill av en sang, hopp forover og tilbake gjennom spillelister, send lyden til ett rom eller en eksisterende gruppe av rom, og juster volumet –alt ved hjelp av stemmen din.

Apple AirPlay 2 kommer i 2018

Sonos annonserte også at de vil begynne å støtte Apples AirPlay 2 i 2018, noe som gjør det mulig å spille av alle typer lyd fra iOS-enheter –inkludert YouTube-videoer og Netflix-filmer –på Sonos-høyttalere rundt om i huset.Eiere vil også kunne be en hvilken som helst Siri-aktivert enhet om å styre musikk på Sonos-høyttalere.

Andre nyheter

Sonos kom med en rekke andre kunngjøringer ved dagens arrangement i New York:

 • Styr Sonos på dine egne vilkår:Siden 2016 har Sonos-eiere kunnet styre Sonos direkte fra Spotify-appen.Og innen utgangen av året vil Sonos-eiere kunne styre Sonos direkte fra flere musikkapper, inkludert Pandora og Tidal. Direkte styring via appene Audible, iHeart Radio og Kuke Music kommer tidlig i 2018.
 • Sonos-appen blir enda bedre:Sonos-eiere vil fra i dag av se et oppdatert app-grensesnitt når de oppdaterer programvaren. Appen vil fortsette å spille en nøkkelrolle sammen med tale-og partnerapper, der alt fungerer sammen og utfyller hverandre. Nye oppdateringer inkluderer enklere navigering med de viktigste kontrollene i en navigeringslinje nederst på skjermen, slik at det blir enklere å flytte musikk rundt i hjemmet og raskt bla gjennom og få tilgang til favoritter, via en hvilken som helst tjeneste.
 • Utvidelse av utviklerplattform og nytt sertifiseringsprogram:I 2018 vil Sonos åpne utviklerprogrammet sitt og levere API-er til alle utviklere som ønsker å bygge gode kundeopplevelser på Sonos-lydplattformen.Partnere og utviklere vil ha tilgang til verktøyene, dokumentasjonen og støtten de trenger for å innovere raskere.Selskapet rullet også ut et sertifiseringsprogram. Partnere vil ha muligheten til å gjøre seg fortjent til godkjenningsmerket «Works with Sonos», slik at Sonos-eiere kan være trygge på at selskapene som bygger og innoverer på plattformen vår, leverer opplevelser som oppfyller Sonos høye kvalitetsstandard. De første sertifiserte partnerne er ventet å begynne utrullingen i de kommende ukene og månedene, blant annet Wrensilva, Tunesmap, Lutron, iPort, WINK, Yumoni og Enno fra Kina.
 • Nye butikker åpner i London og Berlin: Basert på suksessen til flaggskipbutikken i New York kunngjorde Sonos planer om å åpne en ny butikk i London før juleferien, etterfulgt av et tredje utsalgssted i Berlin i 2018.

Sitater

Giles Martin, Sonos Sound Experience Leader:–Det er mange høyttalere der ute som du kan styre med stemmen din, men de fleste er bare enheter som lager lyd, ikke anlegg som er konstruert for å levere god lyd i alle husets rom, sier Giles Martin, Sound Experience Leader i Sonos. –Vi har blandet tre separate økosystemer, som gjør det mulig å starte musikken med stemmen, legge til sanger i spillelisten via Sonos-appen og spille av musikk i et annet rom via Spotify-appen –det er veldig enkelt å bruke, men krevde nokså mye arbeid å lage, fortsetter han.

Tom Taylor, SVP Amazon Alexa:–Vår visjon er at Alexa skal være tilgjengelig overalt der kundene ønsker å bruke henne. –Sonos-kunder ønsker å spille musikk med fantastisk lyd i hjemmet, og Alexa vil hjelpe kundene med å finne og nyte musikk på en veldig naturlig måte, sier Tom Taylor, Senior Vice President for Amazon Alexa. –Dessuten vil Sonos One med Alexa gi kundene den fyldige lyden de forventer av en Sonos-høyttaler, i tillegg til taleteknologi med utvidet rekkevidde og Alexas mer enn 25000 ferdigheter

Om Sonos

Sonos® ble grunnlagt i 2002 og står bak det verdensledende hjemmelydsystemet. Fra å være et oppstartsselskap bestående av musikkelskende nerdete ingeniører og geniale designere, har Sonos vokst til å bli et globalt musikkvaremerke som forvandler lytteopplevelsen i hjemmene. Selskapets utvalg av trådløse hjemmelydanlegg gjør det enkelt for alle å lytte til musikken sin

hvor som helst i huset, og alltid med førsteklasses lydkvalitet. Sonos har i dag ti

lstedeværelse i mer enn 60 land, takket være flere titalls musikkstrømmetjenester, tusenvis av forhandlere og millioner av brukerhjem. Med kontinuerlige investeringer i programvare og tjenester fortsetter Sonos å forbedre kundenes

musikkopplevelser i mange år etter at de har kjøpt produktene sine. Sonos endrer måten folk lytter til musikk på, i hjem etter hjem. Sonos, Inc. er et privateid selskap med hovedkontor i Santa Barbara, California. I tillegg har selskapet kontorer i Boston og Seattle, samt i Nederland, Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Australia, Tyskland og Kina.