united states

Sonos lanserer PLAYBASE

Med PLAYBASE kan du skyve det beste fra Sonos under TV-en og få kraftig hjemmekinolyd når TV-en er på, og musikk når den er av.

Santa Barbara, California, 7. mars 2017 – I dag introduserte Sonos siste nytt for trådløse hjemmelydanlegg, og den nyeste høyttaleren i hjemmekinoutvalget deres - PLAYBASE. Inspirasjonen til høyttaleren kommer fra det enkle faktum at så mye som 70 % av alle TV-er står på møbler – de er ikke montert på veggen. PLAYBASE er en tynn, men kraftig høyttaler som kan settes rett under TV-en. PLAYBASE koster 6999 kroner, leveres i både svart og hvitt, og blir tilgjengelig globalt i april.

 

Høyttaleren er bare 58 mm høy, men har hele ti høyttalerelementer. Med PLAYBASE får du alt du forventer fra en Sonos-høyttaler: Fantastisk lyd mens TV-en er på, og musikk når TV-en er av. Den ble designet for å gli ubemerket inn i hjemmet. Den ser ut som om den er skåret fra et stykke granitt, og utfordrer konvensjonelle forventninger til lyden fra en tynn høyttaler. PLAYBASE har ingen synlige sømmer, så helhetsinntrykket er enkelt og elegant, toppflaten er helt flat, og den har over 43 000 hull i den lydtransparente grillen.

 

Sonos skapte PLAYBASE helt fra grunnen av med unike produksjonsprosesser og materialer som lever opp til kvalitetskriteriene Sonos setter for seg selv. Dette omfatter en komplisert prosess for innleggsformstøping og en spesialdesignet utside av glassfylt polykarbonat som reduserer vibrasjoner til et minimum og tåler vekten av en TV i mange år.

 

– Når vi tenker på hva som skal bli vårt neste produkt, tenker vi først og fremst på hvilken rolle hvert av produktene våre spiller i hjemmet. Det som gikk opp for oss, var at PLAYBAR bare oppfyller kravene til den lille andelen hjem der TV-en er montert på veggen, sier CEO i Sonos Patrick Spence. – Vi så en enorm mulighet til å levere fantastisk lyd i en stilig innpakning for den større andelen hjem der TV-en står på et møbel. Det var en kjempeutfordring. Vi sprengte grenser innen design, akustikk, materialer, trådløs teknologi og programvare. Nå gleder vi oss til at folk skal ta den med hjem.

 

PLAYBASE er skapt for TV-er som ikke er montert på veggen, og er enkel å styre og konfigurere med bare to ledninger (optisk og strøm). Den kan utvides til andre rom når den kobles trådløst til resten av Sonos-anlegget ditt, og den er like mye en TV-høyttaler som musikkhøyttaler, med tilgang til over 80 musikktjenester. Senere i år, i likhet med resten av Sonos-høyttalerne, kommer du til å kunne styre PLAYBASE med stemmen og en hvilken som helst Amazon Alexa-aktivert enhet.

 

– Vi har produsert et produkt som ikke bare takler komplisert hjemmekinolyd, men også åpen og naturlig lyd, tydelig tale og engasjerende bass som fyller rommet. Den passer perfekt inn i alle hjem, sier Giles Martin, Sound Experience Leader i Sonos. – Utfordringen med PLAYBASE var å ikke gi opp ønsket om å gjøre den vakker fra alle vinkler uten å ofre våre design-, akustikk- eller teknikkprinsipper. Metoder og avgjørelser i prosessen grenset mot det tvangsmessige. Vi motsto alle fristelser til å putte inn ting som ikke var nødvendige, og vi spesialproduserte alt det andre så det passer perfekt. Dette er vår tynneste og vakreste høyttaler så langt.

 

I en unik balanse mellom programvare og maskinvare drives alle de ti spesialproduserte elementene med dedikerte forsterkere i PLAYBASE – seks mellomtoneelementer, tre diskanter og en woofer – av programvare som har presis kontroll over lyden som kommer fra hver omformer. Resultatet er en lydscene som er mye bredere enn selve høyttaleren.

 

Via programvaren kan vi også levere fleksible styringsmuligheter. Du kan bruke fjernkontrollen til TV-en, Sonos-appen eller utvalgte partnerapper – og legge til nye funksjoner i fremtiden. For eksempel Trueplay, som nylig ble tilgjengelig for hjemmekinoprodukter fra Sonos. Denne funksjonen justerer lyden fra PLAYBASE til å passe med forholdene i akkurat det rommet den står i. I tillegg har vi Taleforbedring og Nattmodus, som begge er alternativer i Sonos-appen. De gir henholdsvis tydeligere tale og dempet bass i actionscener.

 

 

Om Sonos

Sonos® ble etablert i 2002 og er i dag kjent for sitt ledende hjemmelydanlegg. Fra å være et oppstartsselskap bestående av musikkelskende nerdete ingeniører og geniale designere, har Sonos vokst til å bli et globalt musikkvaremerke som forvandler lytteopplevelsen i hjemmene. Selskapets utvalg av trådløse hjemmelydanlegg gjør det enkelt for alle å lytte til musikken sin hvor som helst i huset, og alltid med førsteklasses lydkvalitet.

 

Sonos har i dag tilstedeværelse i mer enn 60 land, takket være flere titalls musikkstrømmetjenester, tusenvis av forhandlere og millioner av brukerhjem. Med kontinuerlige investeringer i programvare og tjenester fortsetter Sonos å forbedre kundenes musikkopplevelser i mange år etter at de har kjøpt produktene sine. Sonos endrer måten folk lytter til musikk på, i hjem etter hjem.

 

Sonos, Inc. er et privateid selskap med hovedkontor i Santa Barbara, California. I tillegg har selskapet kontorer i Boston og Seattle, samt i Nederland, Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Australia, Tyskland og Kina.