united states

KAN MUSIKK ENDRE HVORDAN VI FORHOLDER OSS TIL HVERANDRE I HJEMMET?

Ny forskning viser til mer intimitet, mer kvalitetstid, bedre mat og mer hjelp til å rydde

Santa Barbara, USA – 10. februar 2016 – Sonos har i dag publisert resultatene av en verdensomspennende undersøkelse som viser den transformative effekten av å lytte til musikk i hjemmet. Undersøkelsen Music Makes it Home viser at musikk i hjemmet fører til tettere bånd, mer intimitet, lykkeligere familier og mer kvalitetstid tilbragt sammen. Ifølge undersøkelsen, tilbringer folk som lytter til musikk sammen tre timer og 13 minutter ekstra i hverandres selskap per uke, enn dem som lytter minst.

«I mange år har Sonos-eiere fortalt oss fantastiske historier om hvordan musikken har gjort husene deres til hjem», sier John MacFarlane, administrerende direktør i Sonos. «Vi har aldri vært i stand til å sette ord på denne magien, men resultatene av denne undersøkelsen illustrerer virkningen av å lytte til musikk sammen – og det gjør Sonos-effekten enklere å forstå.»

«Music Makes it Home» var en todelt undersøkelse utformet for å gi en bedre forståelse av hvordan musikk i hjemmet kan endre måten vi lever på. I den første delen ble 30 000 mennesker i åtte land bedt om å svare på spørsmål om musikk og sosiale bånd i hjemmet. Den andre delen var et unikt eksperiment som undersøkte hva som skjer når folk skrur opp musikken hjemme.

«Sannheten er at folk gjerne deler samme hus, men ikke så mye annet. Musikken kan endre dette ved å bringe folk sammen igjen,» sier nevropsykolog Dr. Daniel J. Levitin, konsulent for Music Makes it Home-undersøkelsen og forfatter av den internasjonale

bestselgeren This is Your Brain on Music. «Denne undersøkelsen er et viktig bevis på hvordan musikklytting kan forbedre forholdene mellom dem som bor sammen.»

Dette er noen av funnene som ble gjort:

• De deltakerne i undersøkelsen som lytter mest til høy musikk rapporterte at de tilbringer i gjennomsnitt 3 timer og 13 minutter mer tid sammen per uke sammenlignet med dem som lytter minst til musikk.

• Folk som svarte at de lytter til høy musikk sammen med andre har 67 prosent mer sex, og mer enn en tredjedel av musikkentusiastene ville ofret sex før musikk, viser resultatene fra undersøkelsen. Etter at musikk ble introdusert i hjemmet, rapporterte 43 prosent av deltakerne at de følte seg ekstremt elsket, en økning på 87 prosent fra før det var musikk i hjemmet.

• Kjedelige ting blir morsommere. Undersøkelsen viser at 83 prosent synes at husarbeid er enklere med musikk.

• 50 prosent liker bedre å lage mat mens de lytter til musikk. Dette ble understreket i eksperimentet, der vi så en økning i tiden tilbragt sammen på kjøkkenet med 20 prosent.

Husholdningene som deltok i eksperimentet omfattet alt fra romkamerater og ektepar til storfamilier og førstegangssamboere. Ved hjelp av iPhone, Apple Watch, iBeacon og bevegelsesaktiverte kamera, ble en rekke data samlet inn, herunder videodagbøker som ga innsikt i hvordan musikken forandret hjemmene.

Finn ut mer om Music Makes it Home-undersøkelsen og les hele rapporten på http://www.musicmakesithome.com

###

«Music Makes it Home» er en global studie bestående av 30 000 deltakere som har gitt sine besvarelser ved hjelp av nettbaserte paneler levert av Survey Sampling International. Undersøkelsen ble gjennomført mellom 29. desember 2015 og 8. januar 2016 i USA, Canada, Australia, Storbritannia, Nederland, Sverige, Tyskland og Frankrike. Feltundersøkelsen ble utført i 30 hjem i de samme markedene. Her ble deltakerne forhåndsscreenet og valgt ut basert på basiskriterier som at de bodde sammen med minst én annen person, hadde tilgang til høyhastighetsnett hjemme og ikke eide Sonos fra før. Deltakerne måtte leve én uke uten musikk og én uke med med musikk mellom 13. januar 2016 og 29. januar 2016. Dataene ble samlet inn via Apple Watch, iPhone, iBeacon og bevegelsesaktiverte kamera. Du kan finne mer informasjon om metodikken og utformingen av feltundersøkelsen http://www.musicmakesithome.com.

Om Sonos

Sonos® ble etablert i 2002 og er i dag kjent for sitt ledende smarthøyttalersystem. Fra å være et oppstartsselskap bestående av nerdete ingeniører og geniale designere som elsker musikk, har Sonos vokst til å bli et globalt musikkvaremerke som forvandler musikkopplevelsen i hus og hjem. Selskapets utvalg av trådløse smarthøyttalere og hjemmelydprodukter gjør det enkelt for alle å lytte til musikken de elsker hvor som helst i huset. Folk kan lytte til favorittene sine, oppdage ny musikk, og nyte alt sammen i høyeste lydkvalitet.

Sonos er å finne over hele verden – i mer enn 60 land, gjennom tusenvis av forhandlere og i millioner av hjem. Med kontinuerlige investeringer i programvare og tjenester, fortsetter 

Sonos å forbedre opplevelsene som kundene får av musikk i hjemmet i mange år etter at de kjøper et produkt.

Sonos endrer måten folk lytter til musikk på – et hjem av gangen.

Sonos Inc er et privateid selskap med hovedkontor i Santa Barbara, California. I tillegg har selskapet kontorer i Boston og Seattle, samt i Nederland, Storbritannia, Australia, Tyskland og Kina.

© 2004-2015 av Sonos Inc. Med enerett. Sonos og alle Sonos' produktnavn og slogans er varemerker eller registrerte varemerker tilhørende Sonos Inc.